Internet Banking

Internet Banking

Hozzáférés pénzeszközeihez a nap 24 órájában.

Az OTP Banka Slovensko, a.s., a ČSOB pénzügyi csoport tagja Nyilatkozata a bank által nyújtott szolgáltatások biztonságáról

Az OTP Banka Slovensko, a.s., a ČSOB pénzügyi csoport tagja sokéves hagyományokkal rendelkezik a banki szolgáltatások területén. Szolgáltatásainak minőségének színvonalát folyamatosan emeli, miközben nagy fontosságot tulajdonít azok biztonságának.

Az OTP Banka Slovensko, a.s., a ČSOB pénzügyi csoport tagja elektronikus bankrendszerének biztonságát a megfelelő biztonsági intézkedések alkalmazása szavatolja. Az intézkedések részét képezik a megelőző és detekciós mechanizmusok, amelyeket a potenciális incidensek azonosítására használunk. A biztonsági követelményeknek való megfelelést biztonsági auditok által rendszeresen ellenőrizzük.

Az ügyfél is befolyást gyakorolhat adatainak védelmére és a részére nyújtott szolgáltatások színvonalára. Lehetősége van választani a tranzakciók hitelesítésének és jóváhagyásának több módja közül, az általa megkövetelt biztonsági szint szerint (SMS kulcs, MAC generátor). Amennyiben fennáll a gyanú, hogy a hitelesítő adatok (azonosító szám és jelszó) kiszivárogtak, a jelszó azonnali módosítását, esetleg a számlához való hozzáférés zároltatását javasoljuk. A hitelesítő eszközök elvesztése vagy a velük való lehetséges visszaélés esetén a számla azonnali zároltatását javasoljuk a Call Centrumon keresztül, melynek telefonszáma 0850 111 222 (külföldről +421 2 5720 5080).

Biztonsági javaslatok ügyfeleink számára

Annak érdekében, hogy az internet banking szolgáltatást biztonságosan használhassák, az OTP Banka Slovensko, a.s., a ČSOB pénzügyi csoport tagja egész sor biztonsági intézkedést foganatosított. Azonban a szolgáltatás biztonságának mértéke nagyban függ az ügyfelek számítógépének biztonságától és az ügyfél magatartásától.

Az utóbbi időben elterjedtek az olyan jellegű támadások, amelyek a bank ügyfeleinek személyes adatai, ill. hozzáférési kódjai (jelszó, PIN kód, bankkártyaszám, stb.) csalással történő megszerzésére irányultak. A támadók célja az, hogy ezekhez az adatokhoz pl. az ügyfélnek a bank nevében megküldött e-mail üzenet formájában vagy az ügyfelek olyan hamis oldalra való átirányításával jussanak hozzá, amely első ránézésre olyan, mint a banknak a belépési adatok megadását kérő oldala.

A biztonság lehető legmagasabb fokozatának elérése érdekében ügyfeleinknek javasoljuk a következő alapelvek betartását:

 • az Internet segítségével használt elektronikus banki szolgáltatások igénybevétele céljából olyan kommunikációs berendezést használjanak, melyre rendszeresen aktualizált adatbázissal rendelkező antivírus-programot (védelmet nyújt a vírusok, káros kódok, valamint a „trójai faló“ és hasonlók ellen) és Tűzfalat telepítettek (többek között védelmet nyújt az internetes környezetből történő jogosultalan belépés ellen is),
 • használják az antispyware és az antiadware applikációkat,
 • alkalmazzák a használatos operációs rendszer és webes böngésző frissítéseit és biztonsági foltjait
 • az internetes böngésző biztonságát lehetőség szerint a legmagasabb szintre állítsák be,
 • biztonsági elemeket és konfigurációjukat szakszerűen válasszák meg és végezzék el,
 • az elektronikus banki rendszerbe ne lépjenek be nyilvános felhasználói pontokról, mint pl. internetes kávéházak, nyilvános, nem biztosított hálózatok, ismeretlen számítógépek és hasonlók.,
 • ne nyissanak meg weboldalakat a hivatkozásokra való kattintással, melyeket a bank nevében e-mail üzenetekben küldtek, és ne adják meg személyi adataikat elektronikus postán (e-mailben) vagy telefonon. A bank sohasem szólítja meg ügyfeleit ilyen formában és nem kér tőlük belépési adatokat,
 • ne nyissák meg a nem kívánt elektronikus posta mellékleteit,
 • ne telepítsenek nem kívánt szoftvert weboldalakról vagy elektronikus úton (e-mailben) küldött postából,
 • védjék belépési adataikat és hozzáférési eszközeiket a visszaéléstől,
 • az internet banking használatakor még a lekért belépő adatok kitöltése előtt (PID és jelszó) győződjenek meg arról, hogy a kommunikáció valóban az ügyfél kommunikációs berendezése és a bank szervere között folyik, mégpedig a böngészőben feltüntetett cím ellenőrzésével, amely a következő: https://otpdirekt.otpbanka.sk/login/login_main_jelszoalapu.jsp, valamint a DigiCert OTP Banka Slovensko, a.s., a ČSOB pénzügyi csoport tagja számára készült tanúsítvány ellenőrzésével (dupla kattintás a böngésző alján lévő függőlakatra). Abban az esetben, ha a cím eltér az említett címtől vagy a tanúsítvány érvénytelen, vagy pedig ezt az OTP Banka Slovensko, a.s., a ČSOB pénzügyi csoport tagja részére nem a DigiCert adta ki, a kapcsolatot azonnal szakítsa meg.

Mivel az OTP Banka Slovensko, a.s., a ČSOB pénzügyi csoport tagja nem tudja befolyásolni az ügyfelek kommunikációs berendezéseinek biztonságát, abban az esetben, ha sérül az adatok integritása, vagy a tranzakciók során előforduló hibák amiatt következnek be, hogy az ügyfél a berendezését nem biztosította be kellőképpen (pl. kártékony programmal fertőzött), vagy az ügyfél nem tartotta be a biztonsági alapelveket, a keletkezett kárért a bank nem vállalhatja a felelősséget.

A bank az ügyfelektől soha nem kéri belépő adataikat, illetve egyidejűleg több azonosító és hitelesítő adatot.

Ha fennáll az adatokkal való visszaélés gyanúja, ezt a tényt haladéktalanul jelentsék a bankban (bármelyik fiókban vagy a Call Centrumon keresztül a 0850 111 222-es telefonszámon (külföldről +421 2 5720 5080). A bank zárolja és érvényteleníti valamennyi belépő adatot és biztonsági eszközt. Az eset vizsgálatát követően új biztonsági eszközöket bocsát az ügyfél rendelkezésére.